ANOIKTH ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ert-hq

Μετά από τη δημόσια Διαβούλευση που άνοιξε ο συνάδελφος στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. Νίκος Μιχαλίτσης θεωρώ αναγκαία τη δημόσια κοινοποίηση των εγγράφων σχετικών αρχικών απόψεών μου για το νέο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., όπως πρωτοκολλήθηκαν επίσημα και για τις οποίες επί δύο συνεχόμενες εβδομάδες ουδεμία ανταπόκριση από τη Διοίκηση της ανήκουσας στον Ελληνικό Λαό αυτής εταιρίας είχα μέχρι σήμερα: (Γιώργος Κόκκας ΕΡΤ – Α.Ε. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αρ.Πρωτ.Διευθ. Σ.: 606 / 30-4-18 Δικηγόρος Γ. Λ. Κόκκας Αρ. Πρωτ. Δ.Νομ.Υ.: 297 /30-4-18)


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

ΕΡΤ – Α.Ε.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Δικηγόρος Γ. Λ. Κόκκας

 

Αγία Παρασκευή, 30 Απριλίου 2018

Προς

α) Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Χ.-Ε. Λεοντή

β) Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Β. Κωστόπουλο

γ) Μέλη Δ.Σ. ΕΡΤ-Α.Ε.

δ) Επιτροπή Σύνταξης του νέου σχεδίου Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της ΕΡΤ – Α.Ε.

 

ΘΕΜΑ : Απόψεις και προτάσεις μου ως δικηγόρου της ΕΡΤ – Α.Ε. για νέο σχέδιο Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της ΕΡΤ – Α.Ε.

Ανταποκρινόμενος στην απόφαση Δ.Σ. με αριθμό Πρακτικού 160 / 2151 / 20.4.2018, με την οποία καλούμαι, μεταξύ άλλων, «να συμβάλω προς το συμφέρον των εργαζομένων και της εταιρείας γενικότερα στην σύνταξη του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της ΕΡΤ – Α.Ε.», σας γνωρίζω ότι έχω ζητήσει επανειλημμένα τη σύγκληση του τομέα της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ-ΑΕ στην οποία ανήκω και συζητήσει με συναδέλφους μου δικηγόρους, που διαπιστώνουμε διάφορα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τόσο τη λειτουργία της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ-ΑΕ, όσο και γενικότερα της εταιρείας και τα οποία χρήζουν ριζικής διαφορετικής αντιμετώπισης από τις προβλέψεις του Νέου Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας και παρακαλώ να συγκληθεί άμεσα η ολομέλεια της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ-ΑΕ (όπως γινόταν πάντοτε για τέτοια μείζονα ζητήματα και στην αρχική ΕΡΤ-ΑΕ) για να εκθέσω πρώτα εκεί τις απόψεις μου και κατόπιν ότι είναι ζήτημα κοινής αποδοχής να προωθηθεί στη Διοίκηση και τους αρμοδίους.

Όμως, δυστυχώς δεν συνεκλήθη ουδέποτε ως όφειλε αυτό το όργανο του τομέα ή της ολομέλειας των δικηγόρων, ούτε εκλήθην από τον κ. Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ-ΑΕ, που επανειλημμένα ζήτησα από την γραμματεία του να τον συναντήσω για να του εκθέσω τις απόψεις μου πριν από οποιαδήποτε δημοσιοποίησή τους και προς πρόληψη και άρση παρεξηγήσεων, ενόψει και της τριαντάχρονης γνωριμίας, συνεργασίας, αλλά και αντιδικιών μας κυρίως για Περισσότερα ΕΔΩ

Εντυπωσίασε η Ελληνική Δικαιοσύνη, συντηρώντας τις ελπίδες του Ελληνικού Λαού για μια πιο δίκαιη Ελλάδα, όταν στις 22/7/15 εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας ( Διαδικασίας Ασφαλ. Μέτρων) 6457/15 και 6459/15, που δικαίωσαν τον πολύχρονο αγώνα του δικηγόρου της ΕΡΤ Α.Ε. και γνωστού αγωνιστή των δικαιωμάτων των Ελλήνων ενάντια στα Μνημόνια Γιώργου Λ. Κόκκα για μια Κοινωνική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ανεξάρτητα από τις νομοθετικές επιλογές για μια Κυβερνητική Ε.Ρ.Τ.

Συγκεκριμένα η πρώτη απόφαση αφορά την παλιά ΕΡΤ και Περισσότερα ΕΔΩ

Ενόψει της συζήτησης, σήμερα 25/05/2015, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το θέμα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, ο δικηγόρος Γιώργος Λ. Κόκκας αναφέρεται στα νομικά προβλήματα που προκύπτουν αναφορικά με τον συγκεκριμένο τρόπο ορισμού της Διοίκησης αλλά και της ιδρυτικής επαναλειτουργίας της ΕΡΤ. Παρακολουθείστε την συνέντευξη πού έδωσε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 στις 24/05/2015.

aitisi-dimovpol-ert-akroasi-diarki-epitropi-voulis-060415

ΠΡΟΣ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ  ΒΟΥΛΗΣ  Ζωή Κωνσταντοπούλου και

ΠΡΟΕΔΡΟ  ΔΙΑΡΚΟΥΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΑΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, Δ.Τ. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

κ.  ΜΙΧ.  KΡΙΤΣΩΤΑΚΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

κ.  ΑΓΛΑΪΑ ΚΡΙΤΣΗ, Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.και

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΕΡΤ Α.Ε.

 

ΘΕΜΑ: «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ νέας ΕΡΤ Α.Ε.»

Κατόπιν των προφορικών μας συνομιλιών σας επισυνάπτουμε το σχέδιο νόμου το οποίο είχε κατατεθεί στις 16/7/2013 στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, πριν από την επιψήφιση του νόμου για την ΝΕΡΙΤ Α.Ε. και αποτελεί προϊόν επεξεργασίας του «ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ», βασισμένο Περισσότερα ΕΔΩ

Απόσπασμα από την εκπομπή της 16/02/2015 “Η φωνή του Πολίτη” του KONTRA CHANNEL με τον γνωστό δημοσιογράφο Γιάννη Διαβάτη.

Ο Δικηγόρος Γιώργος Λ. Κόκκας εξηγεί γιατί πρέπει όλοι οι Πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια για την επανέναρξη της ΕΡΤ ως αυτοδιαχειριζόμενης Δημόσιας Τηλεόρασης και τηλεοπτικού μέσου του Ελληνικού Πολιτισμού.

ert-reopened

Κατατέθηκε σήμερα 12/02/2015 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η με αριθμό ΓΑΚ17410-1903-2015 ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ, από τον Δικηγόρο Γιώργο Λ. Κόκκα ο οποίος πριν 3 χρόνια ακριβώς είχε βάλει τις φωνές μέσα στη Βουλή των Ελλήνων ενάντια στον τότε Πρωθυπουργό Παπαδήμο και στην προδοτική του Κυβέρνηση (http://www.dimopolis.gr/?p=641), η οποία συζητείται αύριο 13/02/2015 στις 11:00 στο κτήριο 5 των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων ζητώντας:

Να παραχωρηθούν προς άσκηση των λειτουργικών Καθηκόντων του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου γραφεία της πρώην και νυν αδρανοποιημένης Ε.Ρ.Τ Α.Ε για τουλάχιστον τρίμηνη διάρκεια και μέχρι την εγκατάσταση της οριστικής διοίκησης της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. εντός του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αθήνα και της ΕΤ 3 στη Θεσσαλονίκη.

Να διαταχθεί η μη πραγματική και νομική μεταβολή κάθε περιουσιακού στοιχείου της ΕΡΤ Α.Ε. με εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου σε όλες τις δραστηριότητες σχετικά με τη λειτουργία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού Οργανισμού που ασκούν α) Το Ελληνικό Δημόσιο νόμιμα εκπροσωπούμενο από τον Υπουργό Οικονομικών, β) η τριμελής επιτροπή, «ειδικής διαχείρισης» και γ) Η «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ Τηλεόραση – ΝΕΡΙΤ Α.Ε.» όπως νόμιμα εκπροσωπείται και του μέλους αυτής Αφροδίτης Γουγά, που είναι εγκατεστημένη στο Ραδιομέγαρο Αγίας Παρασκευής.

Να παραδοθούν πλήρεις αναλυτικοί λογαριασμοί Περισσότερα ΕΔΩ

ert-eisodos

Η προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου πριν από λίγες μέρες, με την οποία σχημάτισε προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΡΤ Α.Ε. και αποφάσισε την «μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της Α.Ε. με ευθύνη του προτεινομένου Δ.Σ.»

Είναι το πρώτο γεγονός πολύ μεγάλης σημασίας μετά από την πτώση του Σαμαροβενιζελοκουβέλικου καθεστώτος. Είναι γεγονός. Αναγνωρίζεται επίσημα από τη Δικαιοσύνη ότι η ΕΡΤ υπάρχει (άρα χρειάζεται Διοικητικό Συμβούλιο) και ανοίγει το έδαφος για τη ΝΕΡΙΤ διότι υπάρχει πάνω … στην κατάργηση της ΕΡΤ!!!

Ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας που πέτυχε την έκδοση της προσωρινής διαταγής είχε αντίδικό του Περισσότερα ΕΔΩ

ert_no_signal

 

Σχετικά με την διαδικασία επιλογής νέου διοικητικού Συμβουλίου και Προέδρου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε.:

Ο δικηγόρος της ΕΡΤ Α.Ε. Γιώργος Κόκκας, που η αίτησή του ακύρωσης των κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε. εκδικάστηκε την 7η Μαρτίου 2014 και δεν εκδόθηκε ακόμη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατέθεσε χθες στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου Αίτηση για Διορισμό Προσωρινής Διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε., που χηρεύει από 11/06/2013 χωρίς να έχει ακόμη επίσημα καταργηθεί και εκδικάζεται την 1η/12/2014. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος προτείνεται να είναι ο γνωστός νομικός και συγγραφέας, πρώην Βουλευτής Γιάννης Καρακώστας και το προτεινόμενο διοικητικό συμβούλιο αποτελούν γνωστοί ενεργοί πολίτες που δραστηριοποιούνται σε διάφορες σημαντικές συλλογικότητες της ελληνικής κοινωνίας και προτάθηκε στην ΠΡΟΣΠΕΡΤ να κάνει παρέμβαση στην δίκη αυτή.

Επειδή, προκλήθηκαν διάφορα σχόλια και παρεξηγήσεις σχετικά με την υποψηφιότητα του ιδίου δικηγόρου για Πρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλος της κατά τον ίδιο μη καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. στη διαδικασία που προκήρυξε το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., ο ίδιος ΔΗΛΩΝΕΙ, όπως και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ότι Περισσότερα ΕΔΩ

Οι Εκπομπές μας ΕΡΤOPEN

"Εθνοσυνέλευση Τώρα"

"Για μια εναλλακτική ζωή"

Αρχείο Εκπομπών

Πατήστε ΕΔΩ!

Αρχείο