ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ-ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Από τον διάλογο μεταξύ των παρακάτω προσώπων, Κινήσεων, Κινημάτων και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων που πήραμε μέρος στην διημερίδα των “Κλεισθενείων 2014” στη Θεσσαλονίκη και υπογράφουμε το παρόν ψήφισμα, προέκυψε πως, έχουμε κοινή εκτίμηση ότι:

  1. Η σημερινή κατάσταση της Χώρας, μετά την, με τα “Μνημόνια”, παράδοση “άνευ όρων” της Αυτοδιάθεσης στη διαχείριση της Εθνικής Οικονομίας, είναι εξόχως δραματική και κρίσιμη .
  1. Αυτή η παράδοση σε χέρια εξωχώριων δυνάμεων (που εκπροσωπούνται από την Τρόϊκα), με συμφέροντα αντίθετα και εχθρικά με τα συμφέροντα της Ελληνικής κοινωνίας, είναι η αιτία που έφερε την καταστροφή στην Ελληνική κοινωνία.
  1. Υπεύθυνος, τόσο για τη δημιουργία των προϋποθέσεων αυτής της παράδοσης της Εθνικής κυριαρχίας, (καθ’ όλο το διάστημα της “μεταπολίτευσης”), όσο και για την πράξη της νομιμοποίησης της παράδοσης (με υπογραφές της πολιτικής ηγεσίας του Κράτους), αλλά και για την εφαρμογή των όρων της παράδοσης αυτής, που Ασκείται από το Κράτος, είναι το καθεστώς πολιτικό σύστημα που έχει διολισθήσει σε μια υποδειγματική Ολιγαρχία (πολιτική και Οικονομική), έχοντας αφαιρέσει, ύπουλα, την Λαϊκή Κυριαρχία που αποτελεί το θεμέλιο της Δημοκρατίας, αλλά και του Συντάγματος.
  1. Την Αλήθεια αυτή την κρύβει, δεν τη λέει και δεν την στηρίζει Περισσότερα ΕΔΩ

Tο ψήφισμα αυτό έγινε για θεσμικά ζητήματα, ακριβώς 1 και 2 χρόνια πριν από τις δύο διημερίδες του ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ για ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

themata-psifismaton-300312

Δείτε και κατεβάστε τα Θέματα του Ψηφίσματος πατώντας στην εικόνα.

Την Παρασκευή 30/05/2014 πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια του Δημοβουλίου Πολιτών για τον μήνα Μάιο, όπου σημειώθηκε απαρτία και πραγματοποιήθηκαν οι εισηγήσεις που αφορούσαν την κριτική των Ελλήνων ψηφοφόρων, την αναδιάρθρωση του Δημοβουλίου Πολιτών και την ενημέρωση για το άτυπο Δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την εμπεριστατωμένη ανάλυση των προτάσεων του Γιάννη Λάσση για την αναδιάρθρωση του Δημοβουλίου Πολιτών, ο συντονιστής Γιώργος Κόκκας πρότεινε να υιοθετηθεί η εργασία του Γιάννη Λάσση από το Δημοβούλιο, προσωρινά και για ένα επτάμηνο, αυτούσια, με την προσθήκη της λειτουργίας του ήδη αποφασισθέντος από το παρελθόν οργάνου της Επιτροπής Θεματοφυλάκων, που προτείνεται να είναι τριμελής, αποτελούμενη από τα αρχαιότερα μέλη του Δημοβουλίου Πολιτών και η οποία έχει ως σκοπό την τήρηση των καταστατικών αρχών του Δημοβουλίου Πολιτών, όπως κατά καιρούς αποφασίστηκαν από την αρχική εισήγηση της 11/11/2011 του μέχρι σήμερα συντονιστή του Δημοβουλίου Πολιτών. (υποφαινόμενου εμπνευστή του Δημοβουλίου Πολιτών Δικηγόρου Γιώργου Κόκκα):

«Θέτω για ένα επτάμηνο από 1/06/2014 – 31/12/2014 την διαθεσιμότητά μου για να υπηρετήσω από το ρόλο του επίτιμου συντονιστή της τριμελούς επιτροπής θεματοφυλάκων, την αμεσοδημοκρατική συνέχεια Περισσότερα ΕΔΩ

H Διημερίδα του Δημοβουλίου Πολιτών “Συνέλευση για το Μέλλον της Ελλάδας-Νέο Σύνταγμα, που έγινε στις 23 και 24 Μαρτίου 2013, στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου-Χολαργού ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή τις εργασίες της.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, ότι αποφασίστηκε επίσης πως η εν λόγω Συνέλευση μετεξελίσσεται σε Διαρκή Συνέλευση για το Μέλλον της Ελλάδας – Νέο Σύνταγμα.

Δημοσιεύονται παρακάτω τα Αποτελέσματα της Ψηφοφορίας των ψηφισάντων συμμετασχόντων Πολιτών και μελλοντικά Δημοβουλευτών.

voting_results_23&24032013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Οι Εκπομπές μας ΕΡΤOPEN

"Εθνοσυνέλευση Τώρα"

"Για μια εναλλακτική ζωή"

Αρχείο Εκπομπών

Πατήστε ΕΔΩ!

Αρχείο