Αρχείο μηνός Ιούνιος 2014

Tο ψήφισμα αυτό έγινε για θεσμικά ζητήματα, ακριβώς 1 και 2 χρόνια πριν από τις δύο διημερίδες του ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ για ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

themata-psifismaton-300312

Δείτε και κατεβάστε τα Θέματα του Ψηφίσματος πατώντας στην εικόνα.

Το άτυπο Δημοψήφισμα προέκυψε από τον πρόδρομο του Δημοβουλίου Εναλλακτικό Κοινοβούλιο Πολιτών, που δημιούργησε και λειτούργησε το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (Ε.Κ.Α.Δ.) .

Δείτε και κατεβάστε το Ψηφοδέλτιο-Άτυπο Δημοψήφισμα πατώντας στην εικόνα.

Διαβάστε την Ανοιχτή Επιστολή-Πρόσκληση για το Ψηφοδέλτιο Άτυπου Δημοψηφίσματος πατώντας ΕΔΩ!

Ενημερωθείτε πάνω στις συχνές ερωτήσεις για το ΑΤΥΠΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ!

dimovoulio_ellinesapofasizoume

Αγαπητοί Δημοβουλευτές,

Αγαπητοί Φίλοι,

Σας γνωρίζουμε ότι σήμερα, Παρασκευή 30 Μαίου 2014, μετά την τακτική μηνιαία Ολομέλεια Συνεδρίαση του Δημοβουλίου Πολιτών, τον συντονισμό των εργασιών της τριμελούς συντονιστικής επιτροπής του Δημοβουλίου Πολιτών για τον μήνα Ιούνιο 2014, ανέλαβε ο Δημοβουλευτής Γιάννης Λάσσης με τους Μιχάλη Οκταποδά και Δημήτρη Τσοπανά.

Ο υπογράφων μέχρι σήμερα συντονιστής από ιδρύσεως του Δημοβουλίου Πολιτών, Γιώργος Κόκκας, ανέλαβα τον ρόλο του επίτιμου Συντονιστή της τριμελούς επιτροπής Θεματοφυλάκων των αρχών του Δημοβουλίου Πολιτών (με μέλη τους Γιάννη Διαβάτη και Βαρβάρα Πιτσελά, που αποτελούν δύο από τα αρχαιότερα και πιο συνεπή στις Συνεδριάσεις και εργασίες του μέλη), όπως ήδη είχε προταθεί στο σχέδιο Καταστατικού που επί ένα και πλέον χρόνο κυκλοφορεί προς υποβολή προτάσεων, τροποποιήσεων, κ.λ.π. σε Δημοβουλευτές και φίλους του Δημοβουλίου.

Μαζί με τις ευχαριστίες μου για τη συνεργασία όλων σας στις πολυπληθείς Συνεδριάσεις και Εκδηλώσεις το Δημοβουλίου Πολιτών, σε όλη τη διάρκεια της παρελθούσας τριετίας , σας απευθύνω την τελευταία αυτή πρόσκληση από τη θέση του Συντονιστή, με βάση τις αρχικές δομές Περισσότερα ΕΔΩ

Την Παρασκευή 30/05/2014 πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια του Δημοβουλίου Πολιτών για τον μήνα Μάιο, όπου σημειώθηκε απαρτία και πραγματοποιήθηκαν οι εισηγήσεις που αφορούσαν την κριτική των Ελλήνων ψηφοφόρων, την αναδιάρθρωση του Δημοβουλίου Πολιτών και την ενημέρωση για το άτυπο Δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την εμπεριστατωμένη ανάλυση των προτάσεων του Γιάννη Λάσση για την αναδιάρθρωση του Δημοβουλίου Πολιτών, ο συντονιστής Γιώργος Κόκκας πρότεινε να υιοθετηθεί η εργασία του Γιάννη Λάσση από το Δημοβούλιο, προσωρινά και για ένα επτάμηνο, αυτούσια, με την προσθήκη της λειτουργίας του ήδη αποφασισθέντος από το παρελθόν οργάνου της Επιτροπής Θεματοφυλάκων, που προτείνεται να είναι τριμελής, αποτελούμενη από τα αρχαιότερα μέλη του Δημοβουλίου Πολιτών και η οποία έχει ως σκοπό την τήρηση των καταστατικών αρχών του Δημοβουλίου Πολιτών, όπως κατά καιρούς αποφασίστηκαν από την αρχική εισήγηση της 11/11/2011 του μέχρι σήμερα συντονιστή του Δημοβουλίου Πολιτών. (υποφαινόμενου εμπνευστή του Δημοβουλίου Πολιτών Δικηγόρου Γιώργου Κόκκα):

«Θέτω για ένα επτάμηνο από 1/06/2014 – 31/12/2014 την διαθεσιμότητά μου για να υπηρετήσω από το ρόλο του επίτιμου συντονιστή της τριμελούς επιτροπής θεματοφυλάκων, την αμεσοδημοκρατική συνέχεια Περισσότερα ΕΔΩ

Οι Εκπομπές μας ΕΡΤOPEN

"Εθνοσυνέλευση Τώρα"

"Για μια εναλλακτική ζωή"

Αρχείο Εκπομπών

Πατήστε ΕΔΩ!

Αρχείο