Αρχείο μηνός Νοέμβριος 2014

moneyshow-athens-2014

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014
Αίθουσα: ΘΑΛΕΙΑ 2
Ώρα: 20:00-22:00

Φορέας : Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας

Θέμα: «Αναζητώντας τη μελλοντική Ελλάδα: Σ.Ε.Δ.οκρατία-το κράτος των Σύγχρονων Εκκλησιών του Δήμου»

Περιεχόμενο: Παρουσίαση και διαβούλευση στις ιδέες του ομότιτλου βιβλίου του Συντονιστή του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας, δικηγόρου Γ. Λ. Κόκκα.

Τεκμηρίωση:
www.dimopolis.gr

 

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014
Αίθουσα :ΘΑΛΕΙΑ 1
Ώρα 12:00-14:00

Φορέας: Δημοβούλιο Πολιτών

Θέμα: «Πώς μπορεί το Δημοβούλιο Πολτών να καθιερωθεί ως θεσμός στο νέο ή στο αναθεωρημένο Σύνταγμα της Ελλάδας;»

Περιεχόμενο: Μετά από τρία χρόνια συνεχούς παραγωγικής λειτουργίας του ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ διαβουλευόμαστε για τις δυνατότητες επίσημης θεσμοθέτησής του.

Τεκμηρίωση:
www.dimovoulio.gr

 

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014
Αίθουσα: ΕΡΑΤΩ – Β
Ώρα:20:00-22:00

Φορέας: Συσπείρωση για Δημοκρατία και Σεισάχθεια

Θέμα: «Κοινά ζητούμενα για να ενώσουμε δημιουργικά τους Έλληνες»

Περιεχόμενο: Οι δυνατότητες που αναδείχτηκαν από τις εκδηλώσεις των Κλεισθενείων στη Θεσσαλονίκη (Γ΄- 2011 και ΣΤ΄- 2014) για κοινά πατριωτικά και δημοκρατικά ζητούμενα προς αποκεντρωμένη περιφερειακή ανάπτυξη της Ελλάδας.

Τεκμηρίωση:
www.s120s.gr

karakostas-plus-book

Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του γνωστού συγγραφέα-ποιητή και πρώην βουλευτή Ιωάννη Καρακώστα «Το δέον Σύνταγμα-Πολίτευμα της Ελλάδας», την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 6 μμ στην αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών στην οδό Ακαδημίας και Γενναδίου 8 – Αθήνα, 7ος όροφος βλέπε χάρτη.

Παρουσιαστές οι καθηγητές πανεπιστημίου: Περισσότερα ΕΔΩ

Του Γιώργου Λ. Κόκκα, δικηγόρου
και εκπροσώπου του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας
(
www.dimopolis.gr )

Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας συνεργάστηκε στις τελευταίες Ευρωεκλογές στα πλαίσια του συνασπισμού κομμάτων «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – Ε.Α.Μ.» (απαρτίζονταν επιπλέον και από τα κόμματα «Ανεξάρτητοι Έλληνες», «Άρμα Πολιτών» και «Πυρίκαυστος Ελλάδα») με την συμμετοχή του υπογράφοντος στο κοινό ευρωψηφοδέλτιο. Η σύμπραξη κατόρθωσε με τις προσπάθειες και το πολιτικό κύρος όλων μας να εκλέξει ευρωβουλευτή τον Νότη Μαριά, ο οποίος αιφνιδίως μετεκλογικά ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων με το οποίο συμμετείχε. Όμως ο Ευρωβουλευτής μας, όχι μόνο δεν προσήλθε στο Συνέδριό τους για να εκφράσει δημοκρατικά τις όποιες απόψεις του στον κόσμο που συνέβαλε στην εκλογή του, αλλά ούτε και προσπάθησε να συζητήσει κατ’ ελάχιστο με τις υπόλοιπες τρεις πολιτικές κινήσεις που συνέπραξαν στην εκλογή του.

Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας απέστειλε πριν από το Συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιστολή Περισσότερα ΕΔΩ

dimovoulio_3xronia_afissa

Βλέπε Χάρτη ΕΔΩ

Δείτε και κατεβάστε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ

Ο Γιώργος Λ. Κόκκας θεωρεί προδωμένους τους Έλληνες από τους πολιτικούς της γενιάς του Πολυτεχνείου και μιλά για το Δημοβούλιο Πολιτών και για την ανάγκη να εκφράζονται και να εφαρμόζονται πολιτικές από τους πολίτες και όχι από τους πολιτικούς.

ert_no_signal

 

Σχετικά με την διαδικασία επιλογής νέου διοικητικού Συμβουλίου και Προέδρου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε.:

Ο δικηγόρος της ΕΡΤ Α.Ε. Γιώργος Κόκκας, που η αίτησή του ακύρωσης των κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε. εκδικάστηκε την 7η Μαρτίου 2014 και δεν εκδόθηκε ακόμη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατέθεσε χθες στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου Αίτηση για Διορισμό Προσωρινής Διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε., που χηρεύει από 11/06/2013 χωρίς να έχει ακόμη επίσημα καταργηθεί και εκδικάζεται την 1η/12/2014. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος προτείνεται να είναι ο γνωστός νομικός και συγγραφέας, πρώην Βουλευτής Γιάννης Καρακώστας και το προτεινόμενο διοικητικό συμβούλιο αποτελούν γνωστοί ενεργοί πολίτες που δραστηριοποιούνται σε διάφορες σημαντικές συλλογικότητες της ελληνικής κοινωνίας και προτάθηκε στην ΠΡΟΣΠΕΡΤ να κάνει παρέμβαση στην δίκη αυτή.

Επειδή, προκλήθηκαν διάφορα σχόλια και παρεξηγήσεις σχετικά με την υποψηφιότητα του ιδίου δικηγόρου για Πρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλος της κατά τον ίδιο μη καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. στη διαδικασία που προκήρυξε το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., ο ίδιος ΔΗΛΩΝΕΙ, όπως και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ότι Περισσότερα ΕΔΩ

Οι Εκπομπές μας ΕΡΤOPEN

"Εθνοσυνέλευση Τώρα"

"Για μια εναλλακτική ζωή"

Αρχείο Εκπομπών

Πατήστε ΕΔΩ!

Αρχείο