193 χρόνια μετά την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης προκύπτουν ξανά ανάγκες απελευθέρωσης της Ελλάδας από τον ζυγό της παγκοσμιοποίησης και μιας αλλοτριωμένης Ευρωπαϊκής δήθεν Ένωσης, που καμία σχέση δεν έχει με τους στόχους και τις αιτίες για τις οποίες προέκυψε η ένταξη της χώρας μας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα το 1981. Το Σαββατοκύριακο της εαρινής ισημερίας (22 & 23 Μαρτίου 2014) ολοκληρωθήκαν οι εργασίες της Συνέλευσης για μια Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία με Άμεση Δημοκρατία, που αποκρυστάλλωσαν τους λόγους για τους οποίους το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας που συμμετείχε στις Ευρωεκλογές του 2009 είχε αρχίσει τη δημόσια παρουσία του με τον ομώνυμο τίτλο ήδη από τις Ευρωεκλογές του 2004.

Διαπιστώνουμε πλέον ότι η χρησιμοποίηση αθέμιτων μεθόδων με διαφορετικά μέτρα και σταθμά από τις κυρίαρχες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραπλανούν και διαλύουν τις Ευρωπαϊκές χώρες όπως προκύπτει από τις περιπτώσεις του Κοσσυφοπεδίου, της Ουκρανίας και των ευρωπαϊκών κρατών μελών του Μεσογειακού νότου δημιουργώντας φτώχεια, απελπισία, αυτοκτονίες, ανεργία και λόγους συνολικής επανεξέτασης της θέσης της χώρας μας σε αυτή την προσχηματική Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να μην θέσουμε ξανά θέματα συμμετοχής της Ελλάδας σε αυτή την Ευρωπαϊκή δήθεν Ένωση συμμετέχουμε στις Ευρωεκλογές του 2014 ως ύστατο μέσο απεμπλοκής μας από τα δεινά που μας προετοιμάζουν, ελπίδα για την διαμόρφωση μιας καταλυτικά άλλης σύνθεσης των μελών του προσεχούς Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014.

Για να αναδειχθούν οι δυνατότητές έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας που είναι κατοχυρωμένη στα Συντάγματα των κρατών μελών και στις δημοκρατικές αρχές λειτουργίας τους θα πρέπει να γίνονται σχετικά δημοψηφίσματα και το Κίνημά μας προτείνει την επίσημη, άλλως ανεπίσημη διοργάνωση σχετικού δημοψηφίσματος κατά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, με συγκεκριμένα θέματα, ως ειρηνικό μέσο συνέχισης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821 με δημοκρατικό τρόπο και διαδικασία.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τους Έλληνες Βουλευτές όλων των κομμάτων να προκαλέσουν κατά την προβλεπόμενη διαδικασία του άρθρου 44 παράγραφος 2 του Συντάγματος τη διοργάνωση σχετικού δημοψηφίσματος με τα προτεινόμενα από το Κίνημά μας ή και άλλα πιο σημαντικά κατά την κρίση τους θέματα, άλλως καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από την κομματική ή άλλη τους τοποθέτηση να στελεχώσουν τη θεσμική πρωτοβουλία πολιτών για δημοψήφισμα της 18ης Μαΐου 2014 με τη συγκρότηση λαϊκών επιτροπών δημοψηφίσματος σε κάθε εκλογικό τμήμα, ώστε να καταδείξουμε επιτέλους ότι το μέγιστο ζητούμενο στη δημοκρατία δεν είναι η εκλογή των προσώπων δήθεν αντιπροσώπων μας, αλλά η συνειδητή επιλογή των πολιτικών που επιθυμεί ο λαός και που οφείλουν όποιοι θεσμικά τον υπηρετούν ως Υπουργοί και με όποια άλλα αξιώματα ευθύνης να εκτελούν κατά γράμμα.

Έφτασε η πιο κρίσιμη ώρα για να αποδείξουμε ότι είμαστε αντάξιοι προμαχούντες απόγονοι όσων προγόνων μας θυσιάστηκαν για την εθνική μας απελευθέρωση και στρατευόμαστε άμεσα στους παράλληλους εναλλακτικούς θεσμούς άμεσης Δημοκρατίας που δημιουργούν την υπερήφανη Ελλάδα του μέλλοντός μας.

Για δηλώσεις συμμετοχής στη θεσμική πρωτοβουλία πολιτών για δημοψήφισμα παρακαλούμε επικοινωνήστε στο e-mail: ekad@dimopolis.gr ή εγγραφείτε στην ιστοσελίδα: www.dimopolis.gr και στο τηλέφωνο: 2103648300 και fax: 2103610882.

Τα προτεινόμενα θέματα για το δημοψήφισμα της 18ης Μαΐου είναι τα εξής:

 1. Κατάργηση συμβάσεων διοδίων με ιδιώτες για ελεύθερη χρήση εθνικών οδών.
  Ναι X
  Όχι X
 2. Απαγόρευση ιδιωτικοποιήσεων πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας μας, όπως ενδεικτικά νερό και ενέργεια.
  Ναι X
  Όχι X
 3. Αλλαγή του Συντάγματος με Συντακτική Εθνοσυνέλευση αντί του ισχύοντος με αναθεώρηση από τη Βουλή.
  Ναι X
  Όχι X
 4. Καθιέρωση από την πολιτεία κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος για τους πολίτες.
  Ναι X
  Όχι X
 5. Απόσβεση (σεισάχθεια) των οφειλόμενων από τους πολίτες χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες, λόγω πραγματικής αδυναμίας αποπληρωμής τους.
  Ναι X
  Όχι X
Οι Εκπομπές μας ΕΡΤOPEN

"Εθνοσυνέλευση Τώρα"

"Για μια εναλλακτική ζωή"

Αρχείο Εκπομπών

Πατήστε ΕΔΩ!

Αρχείο