anakoinosi-nelse-diethel-07052016
Δείτε και κατεβάστε την Ανακοίνωση ΕΔΩ

 

 

 

Τελευταία ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ – Μ Η Ν Υ Μ Α ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σας
ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ–ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ!

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΪΟΥ 2016 – ΩΡΕΣ 10:00 – 21:30

( Πνευμ. Κέντρο Δήμου Αθηναίων – Αιθ. «Αντ. Τρίτσης»)

ethnosynelefsi-07052016-prosklisi

Ελληνίδες και Έλληνες συμπολίτες μας !

Το χρέος προς την πατρίδα, στους δύσκολους τούτους καιρούς της απίστευτης οικονομικής και πολιτικής κρίσης αξιών είναι να εμπνευστούμε άμεσα από τις ρίζες μας, και να επαναφέρουμε σε σύγχρονη εκδοχή, με ορθή χρήση των νέων τεχνολογιών τους πατρώους αμεσοδημοκρατικούς μας θεσμούς, το πιο ένδοξο Πολίτευμα των Πανελλήνων, που άνθισε στις διαφορετικές πόλεις με κορυφαία την Αθηναϊκή Δημοκρατία! Δηλαδή να επανεξετάσουμε το θεμελιώδη Νόμο του Κράτους μας, το Σύνταγμα που καθορίζει πως λαμβάνονται ΟΛΕΣ οι αποφάσεις για το ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ μας, διασφαλίζοντας όμως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ρεαλιστικά πλέον τις τρεις θεμελιώδεις Αρχές, ήτοι την Ισηγορία, την ισοπολιτεία και την Ισονομία και κατά τον Θουκυδίδη, το Αυτόνομον, (= οι πολίτες να νομοθετούν), το Αυτοτελές (= οι πολίτες να κυβερνούν) και το Αυτόδικον (= οι πολίτες να δικάζουν).

Με την Επανάστασή του 1821 αποκτήσαμε μεν τυπικά κρατική οντότητα, αλλά δεν γίναμε ποτέ Πολιτεία ελεύθερη για τους Έλληνες πολίτες. Είμαστε δυστυχώς ακόμη «ελεύθεροι πολιορκημένοι». Και αυτό γιατί δεν είχαμε πολίτευμα από και για τους Έλληνες Πολίτες. Είχαμε μοναρχικά, αυταρχικά, δικτατορικά, καθεστωτικά, κομματοκρατικά συστήματα από και για τους λίγους και όχι από όλους και για όλους τους πολίτες. Γίναμε ένα προτεκτοράτο των Ευρωπαϊκών αυλών και από το 1833, που επιβλήθηκε η ελέω θεού Μοναρχία, συνεχίστηκε με την βασιλευομένη «δημοκρατία» έως το 1974 και εξακολούθησε μέχρι τις μέρες μας, με το Σύνταγμα του 1975, ως προεδρευομένη κοινοβουλευτική «δημοκρατία»- αλά πρακτικά μια ευτελισμένη ολιγαρχία. Σήμερα, με το σύστημα της κομματοκρατίας-ολιγαρχίας, είμαστε δουλοπάροικοι της κατ’ επίφαση Ενωμένης Ευρώπης, υπό την ηγεμονία της Γερμανίας και των άλλων Χωρών της Βόρειας Ευρώπης. Το ισχύον Σύνταγμα είναι κομματοκρατικό – ολιγαρχικό και δεν προάγει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και κρατά τη Χώρα σε πολιτική, οικονομική και κοινωνική ασφυξία, καθώς και σε υποτελή ομηρία και εξαρτημένη Εθνική κυριαρχία. Το δημόσιο χρέος είναι μη βιώσιμο και δυσβάστακτο, η δε Χώρα μας προορίζεται να είναι υπό δουλεία στους δανειστές της για τα επόμενα (100) χρόνια με τα μέτρα που εσπευσμένα καλείται αυτό το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου να ψηφίσει η Βουλή. Αποτελεί αξιοσημείωτη σύμπτωση ότι από την 28η Οκτωβρίου 2015 με διακήρυξή του το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (http://www.dimopolis.gr/?p=4318) είχε προγραμματίσει με βάση την πολιτική του ανάλυση μετεκλογικά τη Σύγκλιση Εθνοσυνέλευσης την 7η Μαΐου 2016 για άλλο Σύνταγμα και προς εφαρμογή του Δημοψηφίσματος 2015. Μια μακρά πορεία που ακολουθήθηκε κατά γράμμα μας οδήγησε σ’ αυτήν και καλείστε ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ να συμμετάσχετε σ’ αυτήν αύριο συμμετέχοντας ενεργά στις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που ελπίζουμε να λάβουν ιστορική σημασία για όλους μας!

Η Πατρίδα και ο λαός μας για να ξεφύγουμε από την κρίση, που μαστιζόμαστε επί δυο σχεδόν αιώνες, χρειαζόμαστε εξ υπαρχής νέο Σύνταγμα-Πολίτευμα. Αν το 1821 επαναστατήσαμε για την εθνική μας απελευθέρωση, σήμερα χρειάζεται πολιτική επανάσταση με πολιτική ανυπακοή και Αντίσταση, για την Εθνική και πολιτική μας Αυτοδιάθεση. Προς το σκοπό αυτό, έχει συνταχθεί σχέδιο νέου Συντάγματος –Πολιτεύματος, «ΑΜΕΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», που δίνει την εξουσία σε όλους τους Έλληνες πολίτες και τον Απανταχού Ελληνισμό, με στόχο να απαλλαγούμε από τη μέγγενη των κομμάτων, που προκάλεσαν και προκαλούν μεγάλες συμφορές στην πατρίδα και το Ελληνικό Έθνος.

‘Ένα κείμενο σύνθεσης διαφόρων απόψεων που κατατέθηκαν στην μακρά αυτή διαδρομή μας αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες www.s120s.gr, www.dimopolis.gr & www.dimovoulio.gr και το βασικό κείμενο του προτεινόμενου Συντάγματος- πολιτεύματος που συνέταξε ο συναγωνιστής μας Ι. Καρακώστας έχουν αναρτηθεί στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση: pnyka1937.blogspot.gr για δημόσια διαβούλευση συνεχείας μέχρι την 28η Οκτωβρίου 2016. Το εν λόγω κείμενο, ο κάθε πολίτης, που θα δηλώσει συμμετοχή, αφού το μελετήσει, μπορεί να συμβάλλει με τη γνώμη του και τις παρατηρήσεις του στην τελική διαμόρφωση του προτεινόμενου κειμένου και όχι κατ’ αντιπαράθεση διαφορετικών κειμένων που δεν έχουν σχέση με την Άμεση Δημοκρατία ή υιοθετούν και θεσμούς από την Έμμεση κομματική κατ’ επίφαση «δημοκρατία» του ισχύοντος Συντάγματος. Αύριο την 7η Μαΐου 2016, έχει προγραμματιστεί η πανηγυρική έναρξη της «Εθνοσυνέλευσης», για τον προγραμματισμό εργασιών πάνω στα κείμενα του προταθέντος Αμεσοδημοκρατικού Συντάγματος- πολιτεύματος, καθώς και προκαταρκτικές ενέργειες για την καταγραφή των επιθυμούντων να συμμετέχουν στο σχηματισμό εθελοντικού Σώματος των πεντακοσίων πολιτών. Όσοι επιθυμούν, από λήψεως του παρόντος μηνύματος, θα πρέπει να δηλώσουν αύριο αποδοχή και συμμετοχή τους στη συνέλευση με τα προσωπικά τους στοιχεία και μέσα επικοινωνίας με βάση σχετικό έντυπο που θα έχουμε.

Το εθελοντικό Σώμα των πεντακοσίων πολιτών, το οποίο θα συνέλθει μετά τη λήξη του χρόνου δημόσιας διαβούλευσης του προτεινόμενου κειμένου Συντάγματος, ήτοι μετά την 28η Οκτωβρίου 2016, θα διαμορφώσει το τελικό Σχέδιο Συντάγματος και θα αποφασίσει την ώριμη χρονολογία σύγκλησης της Β΄ Πανελλήνιας, Λαϊκής Συντακτικής Δημοψηφισματικής Εθνοσυνέλευσης, ως συνέχεια της εκδήλωσης της 7ης Μαΐου 2016, όπως και της Α΄ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου 1821/1822, για την έγκριση του Νέου Συντάγματος- Πολιτεύματος. Αναμένουμε τη συμμετοχή σας σ’ ένα δημόσιο διάλογο πανελλήνιας ιστορικής σημασίας και Αξίας, για την οποία συμμετοχή σας οι επερχόμενες γενιές θα σας ευγνωμονούν. Τολμήστε να πραγματοποιήσουμε το ακατόρθωτο. Ο τολμών νικά και αψηφά κάθε υποτιθέμενο κίνδυνο.

 

ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ:

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Και Νέο Σύνταγμα

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

α) Ιστοσελίδα: www.s120s.gr email: ekad@dimopolis.gr

Τηλ. 210. 3632000/ 3648300 και fax 210/ 3610882

 

β) www.pnyka1937.blogspot.gr email: ion.karakostas@gmail.com

Tηλ. 6932. 658042

 

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΪΟΥ 2016 – ΩΡΕΣ 10:00 – 21:30

( Πνευμ. Κέντρο Δήμου Αθηναίων – Αιθ. «Αντ. Τρίτσης»)

Έναρξη Διαβούλευσης άρθρων Νέου Συντάγματος Πολιτών

www.s120s.gr

nea-elliniki-ethnosyneleusi-07052016-programma
Δείτε και κατεβάστε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Οι Εκπομπές μας ΕΡΤOPEN

"Εθνοσυνέλευση Τώρα"

"Για μια εναλλακτική ζωή"

Αρχείο Εκπομπών

Πατήστε ΕΔΩ!

Αρχείο