Το Μέλλον της Χώρας είναι στα Χέρια Μας!

syneleysi_2324032013_team

Το «Δημοβούλιο Πολιτών» ξεκίνησε τη συγκρότησή του την Παρασκευή 11/11/11, με σημαντικές εκδηλώσεις στην Πνύκα και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου.

Η αμεσοδημοκρατική πρόταση για συγκρότηση Διαρκούς Συνέλευσης 500 πολιτών με την επωνυμία «Δημοβούλιο Πολιτών», το οποίο, παράλληλα με τη Βουλή των πολιτικών, θα εκφράζει με ψηφίσματά του τη Λαϊκή κυριαρχία και τον κοινωνικό έλεγχο στην Ελλάδα, έγινε ομόφωνα αποδεκτή από πολλούς συμμετέχοντες ενεργούς πολίτες, κατόπιν τεκμηριωμένων επιστημονικών εισηγήσεων από: τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Α.Π.Θ. Κώστα Χρυσόγονο, τον καθηγητή Ευρωπαϊκών Θεσμών Πανεπιστημίου Κρήτης Νότη Μαριά, το Δικηγόρο και εκπρόσωπο του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας Γιώργο Κόκκα και το Δικηγόρο και εκπρόσωπο του Λαϊκού Κινήματος Δημήτρη Καραμήτσα. Τις εισηγήσεις πλαισίωσαν αρκετές παρεμβάσεις ενεργών πολιτών .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Μετά από τις απίστευτες εξελίξεις που συμβαίνουν στην Ελλάδα κατά την τελευταία διετία, με ευθύνη κυρίως όσων αποφάσιζαν μέχρι τώρα για τις τύχες μας, οι Έλληνες θέλουμε πλέον να συμμετέχουμε στη λήψη των αποφάσεων που μας αφορούν και προσδιορίζουν το μέλλον μας.

Όπως διαπιστώσαμε, το κατεξοχήν μέσο έκφρασης της λαϊκής συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων, που είναι το Δημοψήφισμα, λοιδορήθηκε πρόσφατα, άδικα, παρά το γεγονός ότι μπορεί να σηματοδοτήσει κεντρικές επιλογές με ορίζοντα πλέον της δεκαετίας. Επιπλέον, σε όλα τα βασικά ζητήματα της Ελλάδας, βάσει των συνθηκών που επικρατούν, πρέπει να ανακαλύψουμε νέες δυνατότητες έκφρασης των αναγκών και διεκδικήσεών μας για να δημιουργήσουμε ξανά την Ελλάδα που ονειρευόμαστε.

Το αίτημα των Ελλήνων για μια ουσιαστική Δημοκρατία μέσω της οποίας θα συμμετέχουν ενεργά όλοι οι Έλληνες πολίτες στις αποφάσεις για το μέλλον της χώρας, ελπίζουμε να γίνει πραγματικότητα μέσω του «Δημοβουλίου των Πολιτών».

Πρόκειται για τη δημιουργία με εθιμικό τρόπο μιας αμεσοδημοκρατικής συνέλευσης πολιτών, που τους αναδεικνύουν όχι εκλογές, αλλά η εθελοντική τους  άμεση δράση στα «κοινά» και ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα συνεδριάζει και θα εκφράζει με αποφασιστικό τρόπο την  γνώμη των Ελλήνων Πολιτών για όλα τα θέματα που μας απασχολούν και ονομάστηκε «Δημοβούλιο Πολιτών», από τη βουλή (έκφραση της σκέψης) του Δήμου (των πολιτών). Ήδη στις 11-11-11 πραγματοποιήθηκαν δύο σχετικές εκδηλώσεις, πρώτα στην Πνύκα, που ως γνωστό αποτέλεσε τη βάση του ελληνικού αμεσοδημοκρατικού πολιτεύματος και κατόπιν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου, όπου πραγματοποιήθηκε ημερίδα για το θέμα με εισηγητικές ομιλίες των: Κώστα Χρυσόγονου – καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Α.Π.Θ., Νότη Μαριά – καθηγητή Ευρωπαϊκών Θεσμών Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργου Κόκκα – δικηγόρου και εκπροσώπου του «Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας» και Δημήτρη Καραμήτσα – δικηγόρου και εκπροσώπου του «Λαϊκού Κινήματος».

Οι βασικοί τρόποι  επιδράσεων του «Δημοβουλίου Πολιτών » στις  εξελίξεις θα είναι με την άσκηση κοινωνικού ελέγχου σε όλους όσους αποφασίζουν για την Ελλάδα και τις τύχες μας και οι   εποικοδομητικές  προτάσεις μας προς τη Βουλή των Ελλήνων για να εισάγει νομοσχέδια  και  να προκαλεί  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, σύμφωνα με τη βούληση των πολιτών, όπως θα εκφράζεται με τα ψηφίσματα («προβουλεύματα») του «Δημοβουλίου».

Σε συνέχεια των δηλώσεων υποψηφιότητας «Δημοβουλευτών» για να πληρώσουν τις 500 προβλεπόμενες θέσεις, έγινε την 25η Νοεμβρίου 2011 μια πρώτη προσομοίωση του «Δημοβουλίου Πολιτών» που απέδωσε με 20 ψηφίσματα, σχετικά  με τις βασικές αρχές λειτουργίας του υπό εκκόλαψη θεσμού. Οι προσομοιώσεις συνεχίστηκαν τον Δεκέμβρη στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου και ακολούθησαν δύο επίσημες Συνεδριάσεις από τον Ιανουάριο του 2012.

Οι βασικοί τρόποι  επιδράσεων του «Δημοβουλίου Πολιτών » στις  εξελίξεις θα είναι με την άσκηση κοινωνικού ελέγχου σε όλους όσους αποφασίζουν για την Ελλάδα και τις τύχες μας και οι   εποικοδομητικές  προτάσεις μας προς τη Βουλή των Ελλήνων για να εισάγει νομοσχέδια  και  να προκαλεί  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, σύμφωνα με τη βούληση των πολιτών, όπως θα εκφράζεται με τα ψηφίσματα («προβουλεύματα») του «Δημοβουλίου».

Στα πλαίσια αυτά και προφανώς με λεπτομερέστερα σχέδια ανάπτυξης του «Δημοβουλίου Πολιτών», που αποτελεί έναν πρωτοποριακό παγκόσμιο θεσμό, θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε άμεσα με μαζί σας, ώστε να μας συστήσετε αξιόλογα πρόσωπα, που κατά την κρίση σας θα μπορούν επάξια να στελεχώσουν το «Δημοβούλιο Πολιτών», αλλά και να υποστηρίξετε με όποιο τρόπο εσείς κρίνετε χρήσιμο και επωφελή για το δημόσιο συμφέρον τη λειτουργία του θεσμού αυτού αναδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική σας ευθύνη.

Παρακαλούμε για ειδικότερη πληροφόρηση να επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες μας www.dimovoulio.gr και www.dimopolis.gr και να απευθύνεστε στην κ. Σκόνδρα Ιωάννα για διευκρινήσεις και περαιτέρω πληροφόρησή σας e-mail: info@dimovoulio.gr και τηλ. 210-3648300.

Επιζητούμε, επίσης, να μας  ορίσετε  συγκεκριμένη κατ’ ιδίαν συνάντηση για περαιτέρω ενημέρωση των αρμόδιων  στελεχών σας σχετικά με το θεσμό και τα πεπραγμένα του «Δημοβουλίου Πολιτών», καθώς και για την προσδοκώμενη συνεργασία μας.

Η Επιτροπή Συγκρότησης.

Οι Εκπομπές μας ΕΡΤOPEN

"Εθνοσυνέλευση Τώρα"

"Για μια εναλλακτική ζωή"

Αρχείο Εκπομπών

Πατήστε ΕΔΩ!

Επειδή η φυσική παρουσία όλων μας φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα στις κοινές μας προσπάθειες, σας περιμένουμε στα Γραφεία μας:
Ιπποκράτους 42, Αθήνα,
Δευτέρα-Παρασκευή 16:00-21:00
 
Επικοινωνείτε μαζί μας
στα τηλέφωνα:
2103632000, 6944545888 & Μιχάλης Οκταποδάς, 6974058158
και στην Ηλ. Δ/νση:
dimovoulio@dimovoulio.gr
Αρχείο